Гарбуз і яблука нарізати та потушкувати. Отриману масу протерти через сито, засипати цукру, та цитрусові скибки, і знову потушкувати. Коли буде відставати від дна - повидло готове. Гарячим укласти в готові банки та закрутити. Подавати до чаю, або як начинку. Смачного!
Цукор, воду і згущене молоко довести до кипіння та варити, постійно помішуючи. близько 20хв. на слабкому вогні. Додайте ванільний цукор і варіть ще 15 хвилин. Помадка повинна стати кремового кольору. Перед тим, як зняти з вогню додайте соду і кислоту. Зняти і остудити 10-15 хв. Збийте міксером до утворення дрібнокристалісної структури. Тепер додайте обсмажений і очищений арахіс. Після цього поставте десерт в холодильник на 1год. та наріжте на квадрати. Смачного!